Sabor pčelara

U organizaciji Turističke organizacije opštine Alibunar, na izletištu Devojačkog bunara u Junu održava se Sabor pčelara gde posetioci mogu da se upoznaju sa izlagačima i proizvođačima meda i pčelinjih proizvoda i lekovitog bilja. Manifestacija, koja je pod pokroviteljstvom opštine Alibunar, okuplja veliki broj izlagača pčelinih proizvoda i prateće opreme za pčelarstvo iz naše opštine i širom Srbije. U pratećem programu manifestacije nastupaju nekoliko kulturno-umetničkih društava i udruženja žena iz opštine Alibunar, organizuje se i Etno bazar na kom se predstavljaju proizvođači tradicionalnih rukotvorina, domaćih proizvoda. Sajam je prlika da se, pored meda i drugih pčelinjih proizvoda, po najpovoljnim uslovima nabavi i kompletna pčelarska oprema i repromaterijal. Osim bagremovog meda, može se kupiti i polen i saće, ali i rakija medovača, pravljena po posebnoj recepturi.

Sabor pčelara u Deliblatskoj peščari manifestacija je od privrednog-turističkog značaja. Svako područuje ima određeni kvalitet meda, a Banat je najpoznatiji po suncokrevetom medu, koji je jedan od najboljih oksidanasa. Pčelarstvo ima potencijal, naročito u ovim, ekološki netaknutim krajevima, med sa teritorije Deliblatsko peščare karakteriše čistoća i kvalitet.

Posetioci imaju priliku da vide kompleksan prodajni, izložbeni, obrazovani, promotivni, privredni i turistički sadržaj i program.

Ovo je idealna prilika da nabavite kvalitetan med, pčelinje proizvode, polen, propolis, medne mešavine i lekovito bilje, “hand made” proizvodi i još mnogo toga.

 

Turistička organizacija opštine Alibunar