Prvomajski uranak

Prvomajski uranak

Na izletištu Devojačkog bunara. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji višestruko značajnoj za celu Opštinu Alibunar, kojom između ostalog počinje sezona manifestacija na samom izletištu Devojački bunar. Ova manifestacija okuplja više hiljada ljudi, koji dolaze na izletište da provedu praznik rada sa svojim porodicama i prijateljima. Dolaze posetioci iz okolnih naselja, kao i iz bližih gradova, kako bi proveli dan u prirodi. Tokom ove manifestacije turistička ostvaruje znatan broj prihoda, tako da je ova manifestacija višestruko značajna.

Crkvica brvnara

Crkvica brvnara je prva i jedinstvena crkva u Banatu. Od postanka Deliblatske peščare, nikada nije postojao ni jedan verski objekat. Crkva je zadužbina T.O.Alibunar, podignuta na izletištu Devojački bunar,u z blagoslov episkopa banatskog Vladike Nikanora koji je i osveštao zemljište, temelje, krstove, zvona i hram. Ujedno je bio i kum crkve. Banatska eparhija je darovala dva zvona. Crkva je izradjena od sopstvenih sredstava Turistčke organizacije i par ljudi dobre volje koji su pomogli materijalnim sredstvima. Idejni projekat osmeslio je i uradio Željko Đorović, izvodjač radova bila je radionica stolara Đure Birača iz Ban. Karlovca. Drveni hram je opsvećen Ognjenoj Mariji koja se proslavlja 30. jula a ujedno je i slava T.O.Alibunar. Svake godine 30. jula održava se veliki Sabor u slavu Ognjene Marije sa kulturno-umetničkim programom.

Kulturno - umetnički program

Turistička organizacija Opštine Alibunar svake godine organizuje kvalitetan kulturno - umetnički program. Trudimo se da maksimalno zadovoljim želje svih naših gostiju i zagarantujemo dobar provod i opuštanje uz netaknutu prirodu.

Za više informacija o manifestaciji kontaktirajte nas, a mi ćemo se potruditi da Vam dostavimo najbitnije informacije pravovremeno
Turistička organizacija Alibunar

Turistička organizacija Alibunar

Adresa: Žarka Zrenjanina 4, Tel: 013/641-933, Mob. tel: 060/641-0034, Faks: 013/641-146, Email: alibunartoo@gmail.com

Pretražite naš sajt

Pretražite nas na društvenim mrežama