FOX trail

FOX trail prvi put održan u Delibatskoj peščari.

Fantastična sportsko-turistička manifestacija pod nazivom “Fox trail” danas je po prvi put održana na Devojačkom bunaru. U organizaciji atletskog kluba “Panonija” iz Pančeva i Opštine Alibunar, sa kojom je potpisan ugovor o saradnji, te će se trka pod ovim nazivom održavati dva puta godišnje u proleće i na jesen. Održane su trke od 5, 10 i 20km, što je učesnicima omogućilo da se upoznaju sa lepotom prirode poslednje kontinentalne pustinje u Evropi, Deliblatske peščare. Manifestaciju je otvorila Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga i poželela uspešnu trku učesnicima. Trka je okupila 400 učesnika iz Rusije, Velike Britanije, Češke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Tinidada i Tobaga i Srbije, među kojima je bila i ataše američke ambasade, Rachel Duran, dok su predstavnici opštine, predsednica Zorana Bratić, član opštinskog veća Željko Radovanović i sekretar sportskog saveza Davor Petrović istrčali trku od 5km.
Jedinstvenu crtu ovoj manifestaciji dao je njen humanitarni karakter te je dečija trka organizovana kako bi se pomoglo Dunji Kraćun koja boluje od celebralne paralize i kojoj je neophodna nova hodalica kako bi joj se olakšalo kretanje.
Zahvaljujemo se organizatorima i svim učesnicima na divnom druženju, mnoštvu pozitivne energije i radujemo se novoj trci koja je planirana za jesen ove godine.

Turistička organizacija opštine Alibunar