Miholjski susreti sela 2022

Prvi dan “Miholjskih susreta sela” u opštini Alibunar započeo je sportskim takmičenjima dece školskog uzrasta u futsalu i odbojci, gde su školarci imali priliku da odmere znanje i veštinu u ovim sportskim disciplinama.
Talentovana udruženja žena predstavila su svoje ručne radinosti i gastronomske specijalitete na Etno izložbi, koja je bila susret multinacionalosti, običaja i tradicije ove male banatske opštine.
Najhrabrije među njima obrele su se u takmičenju u brzom vezu koje je ocenjivao tročlani žiri, a gledaoci su uživali u taktovima izvorne muzike i folklora koji je karakterističan za naše podneblje.
Manifestacija “Miholjski susreti sela” održava se po drugi put u opštini Alibunar pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o selu i Opštine Alibunar uz podršku Turističke organizacije opštine Alibunar, Centra za kulturu opštine Alibunar i Sportskog saveza opštine Alibunar.

Koncert tamburaškog orkestra “Da ne umre tambura” u sklopu manifestacije “Miholjski susreti sela” 2022.
Subota 24.09.
Početak 19.30 časova
Dom kulture u Alibunaru

Drugi dan manifestacije “Miholjski susreti sela” opštine Alibunar protekao je u društvu pesnika koji su čitali svoje najlepše zdravice, besede i poeziju inspirisanu miholjskim letom.
Zatim je etno modna revija pokazala dinamičnost našeg kraja te su se na njoj našle srpska, rumunska, slovačka i romska narodna nošnja, dok su darovite žene iz lokalnih udruženja žena predstavile svoje modne ručne radove.
Dodeljene su nagrade deci iz osnovnih škola sa teritorije opštine Alibunar koja su se takmičila u literalnim i likovnim radovima inspirisana temom “Moje selo”.
Veče se završilo uz najlepše zvuke tamburice talentovanih momaka iz tamburaškog orkestra “Da ne umre tambura”.

Turistička organizacija Alibunar