Miholjski susreti sela

Manifestacija “Miholjski susreti sela” po prvi put je organizovana u opštini Alibunar pod pokroviteljstvom i organizacijom Lokalne samouprave, Ministarstva za brigu o selu, Turističke organizacije, Kulturnog centra i Sportskog saveza opštine Alibunar.
Događaj posvećen tradiciji okupio je na jednom mestu talentovane žene iz lokalnih udruženja žena, mlade sportiste i pisce, ali i prepoznatljive umetnike sa naše teritorije. Posetioci su takođe imali priliku da uživaju u bogatim folklornim tačkama i koncertu tamburaša. Predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić povodom manifestacije “Miholjski susreti sela” izjavila je:
“Ponosna sam na činjenicu da je ideja o duhu nekih starih vremena uspela da zaživi. Ministarstvo za brigu o selu imalo je divnu viziju da u svakoj opštini u našoj prelepoj zemlji vrati snagu identiteta i pripadnosti kroz manifestaciju “Miholjski susreti sela”. Naša opština ima veoma bogatu kulturološku i etničku sliku koja predstavlja njen veliki potencijal. Danas smo imali priliku da vidimo prožimanje sportskih veština, talenata ručnih radinosti prikazanih kroz različite kulture kao što ćemo sad uživati u raznolikosti folklora koji daju poseban pečat našoj opštini, ali i u svoj lepoti i raskoši Jeleka koji predstavljaju narode sa naše teritorije. Sve to dokazuje činjenicu koliko su naše razlike zapravo naše prednosti i to da svako selo ima nešto svoje koje na najbolji način karakterise, a opet ubraja u jednu veliku celinu jedinstva i identiteta koji je Vojvodina vekovima gradila, a naš zadatak je da upravo kroz ovakve prilike to prenosimo na mlađe generacije.”

Turistička organizacija opštine Alibunar