Turistička organizacija Opštine Alibunar

Porodični odmor

Želite odmor od svakodnevnih problema i stresa. Opustite se psihički i fizički i oslobodite se stresa na najbolji mogući način.

Prvomajski uranak
Tradicionalne manifestacije

U Deliblatskoj peščari se već tradicionalno svake godine organizuju različite manifestacije.

Crkvica brvnara

Sv. Ognjene Marije

Čista priroda

Čist vazduh koji se svojim kvalitetom meri sa kvalitetom vazduha na Zlatiboru.

Dobrodošli

Alibunar je naselje locirano u Južnobanatskom okrugu, u kome je smešteno i sedište istoimene opštine.
Sam geografski položaj diktirao je i formiranje naselje koja zbog toga i odstupaju od klasičnog Panonskog tipa. Stanovništvo je heterogenog etničkog sastava. Istorijski događaji odigrani na ovom pordučju čuvaju tradiciju i običaje i ona je identitet naroda.

Prema arxeološkim izvorima, teritorija gde je danas Alibunar naseljena je u neolitu, pa tokom bronzanog doba i u vreme Rimljana. U spisima se mesto pominje prvi put u XVI veku, kao naselje pod turskom vlašću po imenu Alijina voda. Tu je postojao Ali-pašin bunar, pa otuda i kasnije naziv naselja, koje se ranije zvlo Krsturnica. Posle povlačenje Turaka, Alibunar je srpsko naselje sa 32 kuće (1717), a od 1773. godine je u sastavu nemačkog graničnog puka.
Ovo podneblje je tokom proteklih vekova iznedrilo hrabre ljude, vredne radnike i izuzetne ratnike. Najveći banatski knjieževnik Miloš Crnjanski, koji je živeo u mestu Ilandža, je to najbolje opisao u svojim delima. Reči ovog velikog književnika svedoče o proteklim vremenima, o borbi Banaćana za bolji i srećniji život potomaka i o ljudima koji se od drugih razlikuju po banatskim odličjima.

Poseta naše opštine je šetnja kroz istoriju, tradiciju i običaje, to je priča o piscima, slikarima i legendama.

Turistička organizacija opštine Alibunar je, osovana sa idejom da obavlja poslove razvoja, očuvanja i zaštite turistiških, kulturnih, poslovnih vrednosti i potencijala opštine unapređenjem, promocijom turističkih vrednosti i organizacijom manifestacijama.

Raznovrsna ponuda

Nudimo Vam odmor u čistoj i netaknutoj prirodi, trim staze, kupanje u bazenu sa termalnom vodom, muzičke festivale sa raznovrsnim muzičkim sadržajem, školu jahanja, teren za veliki fudbal sa odličnom travnom površinom, teren za mali fudbal na betonu, teren za košarku, teren za odbojku, igrališta za decu, ugostiteljske objekte u etnografskom stilu. 

Bazen na otvorenom

Ako želite da se rashladite u vrućim letnjim danima posetite naš bazen na otvorenom sa termalnom vodom. 

Muzički festivali

Muzički festivali u samom srcu Devojačkog bunara. U netaknutoj prirodi uz naše ugostiteljske objekte atmosfera je uvek prijatna uz dobro raspoloženje.

Manifestacije

Video materijal sa našij manifestacija.

Turistička organizacija Alibunar

Pretražite naš sajt